ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ (ΜΠΑΤΖΙΝΑ)
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 γρ γιαούρτι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ φέτα ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Δυόσμο
- Μάραθο
- Μαϊντανό
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά της.
- Την πιέζουμε στις χούφτες μας να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, μια πρέζα πιπέρι, το τυρί, τα ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni