ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Υλικά
- 1 κιλο κρέας μοσχαράκι, κομμένο σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
- 2 λεμόνια
- λιγο κρασί, για το σβήσιμο
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι
- 4 μπαχάρια
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγο ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα
Εκτελεση
- Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
- Μόλις φύγουν τα υγρα του το σβηνω με λίγο ξύδι.
- Μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και ρίχνω τα μανιτάρια.
- Τσιγαρίζω και σβήνω με ό,τι κρασί εχω.
- Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ρίχνω νερό και σκεπάζω.
- Τέλος όταν είναι έτοιμο, διαλύω 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από 2 λεμόνια.
- Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύω! Κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν.
- Σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou