Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας



ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


Υλικά

  • 1 κιλο κρέας μοσχαράκι, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 λεμόνια
  • λιγο κρασί, για το σβήσιμο
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 4 μπαχάρια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • λίγο ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα


Εκτελεση

  1. Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
  2. Μόλις φύγουν τα υγρα του το σβηνω με λίγο ξύδι.
  3. Μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και ρίχνω τα μανιτάρια.
  4. Τσιγαρίζω και σβήνω με ό,τι κρασί εχω.
  5. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Ρίχνω νερό και σκεπάζω.
  7. Τέλος όταν είναι έτοιμο, διαλύω 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από 2 λεμόνια.
  8. Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύω! Κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν.
  9. Σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou