ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα
1 βανιλινη
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
500 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα
1 βανιλινη
20 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολακι βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κουβερτούρα (ψιλοκομμένη).
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύω μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Λίγο πριν έρθει σε βρασμό κατεβάζω από τη φωτιά.
Σε ένα μπολάκι με νερό έχω βάλει τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν, τα ρίχνω μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω γρήγορα μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολάκι με νερό έχω βάλει τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν, τα ρίχνω μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω γρήγορα μέχρι να λιώσουν.
Στρώνω σε ένα μπολ διάφανη μεμβράνη και ρίχνω μέσα το μείγμα μου.
Αυτό το κάνω για να μπορέσω να ξεφορμαρω εύκολα μετά.
Βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Γαρνιρω με σιρόπι σοκολάτας.
Γαρνιρω με σιρόπι σοκολάτας.
Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις
Μαγειρικές Απολαύσεις