ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
Υλικά για την βάση
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
4 κ.σ γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα φαρίνα κόκκινη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κ.σ βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ χυμό λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την κρέμα
3 ποτήρια γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με βούτυρο, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε.
Υλικά για την βάση
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
4 κ.σ γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα φαρίνα κόκκινη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κ.σ βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ χυμό λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την κρέμα
3 ποτήρια γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με βούτυρο, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την βανίλια και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C στις αντιστάσεις.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ενωθούν καλά, και περιχύνουμε το γλυκό μας πριν κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο 1 ποτήρι γάλα που κρατάμε λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ενωθούν καλά, και περιχύνουμε το γλυκό μας πριν κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο 1 ποτήρι γάλα που κρατάμε λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς απλώνουμε επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ή με ότι άλλο θέλουμε και είναι έτοιμο το γλυκό μας! *Tο ταψάκι μου, είναι 34x24cm
Είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι φανταστικό το αποτέλεσμα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς απλώνουμε επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ή με ότι άλλο θέλουμε και είναι έτοιμο το γλυκό μας! *Tο ταψάκι μου, είναι 34x24cm
Είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι φανταστικό το αποτέλεσμα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.