Σούπερ στριφτή τυρόπιτα και στριφτά πιτάκια


ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΦΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

(Για ένα ταψί κουζίνας και ένα μεσαίο ταψί χρειάστηκα 20 φύλλα)

Υλικά:
Για 20 φύλλα βάζω
800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά στιγμής
Νερό χλιαρό 400 γραμ.

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το νερό σιγά - σιγά και κανονίζουμε η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και κάνουμε τη γέμιση.

Γέμιση:
Τυρί φέτα 750 γραμ.
4 αυγά 
3/4 της κούπας του τσαγιού ελαιόλαδο 
1 κούπα τσαγιού γάλα 
1/2 κ.γ.αλάτι 
1/2 κ.γ.πιπέρι άσπρο

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το πλάστη και λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω του γέμιση.
Μετά το τσαλακώνουμε το φύλλο και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη