ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
Μα έχουν οι πατάτες γιαχνί μυστικά??
Μα και βέβαια έχουν!
Κατ' αρχάς η λέξη γιαχνί έχει ρίζες Τουρκικές και Περσικές και σημαίνει φαγητό με λαχανικά μαγειρεμένα με σάλτσα.
Μα και βέβαια έχουν!
Κατ' αρχάς η λέξη γιαχνί έχει ρίζες Τουρκικές και Περσικές και σημαίνει φαγητό με λαχανικά μαγειρεμένα με σάλτσα.
Υλικά
Tips
- Η πιπεριά κάνει τη διαφορά. Δίνει μια πολύ ωραία γεύση στο φαγητό μας.
- Σοτάροντας τις πατάτες αυτές δεν διαλύονται κατά το μαγείρεμα
- Δεν βάζουμε ζεστό νερό στην αρχή του μαγειρέματος γιατί θα σκάσουν και θα διαλυθούν οι πατάτες μας.
- Βάζουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κόψουμε τον βρασμό
- Κλείνουμε το φαγητό μας 7' -8' νωρίτερα και αποσύρουμε από την εστία γιατί οι πατάτες θα συνεχίζουν να μαγειρεύονται και τότε θα στεγνώσει πολύ η σάλτσα μας.
- Μαγειρεύουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή για να μην χτυπιούνται οι πατάτες μεταξύ τους και στην κατσαρόλα και διαλυθούν.
- Είναι ένα φαγητό που τρώγεται πάντα ζεστό
Credits:
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 φλ τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξερό κρεμμύδι προς το μεγάλο κομμένο σε καρεδάκια
1 σκ. σκόρδο μεγαλούτσικη
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
μπούκοβο νιφάδες
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
θυμάρι
1/2 φλ τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξερό κρεμμύδι προς το μεγάλο κομμένο σε καρεδάκια
1 σκ. σκόρδο μεγαλούτσικη
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
μπούκοβο νιφάδες
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
θυμάρι
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το λάδι μας και σοτάρουμε λίγες - λίγες τις πατάτες μας σαν να τις τηγανίζουμε, ανακατεύοντάς τες με την τρυπητή κουτάλα για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας μιας και το λάδι μας δεν είναι πολύ.
Τις βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μας.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου, ανακατεύουμε 3 - 4 δευτερόλεπτα μόνο για να μην πικρίσει και προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε την πιπεριά μας, τις πατάτες μας, λίγο νεράκι σε θερμοκρασία δωματίου, καρυκεύουμε το φαγητό μας και σιγομαγειρεύουμε για 20' - 25' περίπου με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας μας.
Αν εν τω μεταξύ χρειαστεί κι άλλο νεράκι το φαγητό μας προσθέτουμε ζεστό νερό και λίγο λίγο. Σερβίρουμε το φαγητό με με κατσικίσια φέτα.
Tips
- Η πιπεριά κάνει τη διαφορά. Δίνει μια πολύ ωραία γεύση στο φαγητό μας.
- Σοτάροντας τις πατάτες αυτές δεν διαλύονται κατά το μαγείρεμα
- Δεν βάζουμε ζεστό νερό στην αρχή του μαγειρέματος γιατί θα σκάσουν και θα διαλυθούν οι πατάτες μας.
- Βάζουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κόψουμε τον βρασμό
- Κλείνουμε το φαγητό μας 7' -8' νωρίτερα και αποσύρουμε από την εστία γιατί οι πατάτες θα συνεχίζουν να μαγειρεύονται και τότε θα στεγνώσει πολύ η σάλτσα μας.
- Μαγειρεύουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή για να μην χτυπιούνται οι πατάτες μεταξύ τους και στην κατσαρόλα και διαλυθούν.
- Είναι ένα φαγητό που τρώγεται πάντα ζεστό
Credits:
Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου