ΚΟΚΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ
Ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι!
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
300 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Βάση
140 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
300 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Βάση
140 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
Σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
Σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους.
Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει.
Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα.
Μόλις χλιάνει τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 - 3 ώρες.
Για την βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
Για την βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα.
Χτυπάμε εκεί την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και με ένα πινέλο βρέχουμε τις βάσεις (από την επίπεδη πλευρά).
Για το γλάσο
Βράζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Για το γλάσο
Βράζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Περιμένουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς το γλάσο.
Συναρμολόγηση
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει.
Τέλος, κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα κι έπειτα τα καπάκια τους στο γλάσο.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou