Κορμός λευκής σοκολάτα

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά:

  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γρ φουντούκια
  • 1 ποτήρι άχνη (όχι πολύ γεμάτο)
  • 400 γρ μπισκότα (ό,τι σας αρέσει)
  • 2 βανίλιες
  • 60 γρ ινδοκάρυδο
  • 200 γρ κουβερτούρα λευκή
  • 130 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές Malibu (ή ό,τι άλλο έχουμε) 

Επικάλυψη
  • 1 κουβερτούρα λευκή 200 γρ
  • 2 κουταλιές λάδι (καλαμποκέλαιο)


Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε να ζεσταθεί, όχι να βράσει!
  2. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις αρχίσει να λιώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει πολύ καλά (στο ψυγείο).
  5. Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη γκανάζ και ανακατεύουμε.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα) αφού κρατήσουμε λίγα για τη διακόσμηση.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια τα οποία έχουμε ραντίσει με το λικέρ.
  9. Ανακατεύουμε το μίγμα και το αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
  10. Κλείνουμε σφικτά και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου.
  11. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι και διακοσμούμε τον κορμό με τη σοκολάτα και τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.

Αυτή τη φορά τον διακόσμησα διαφορετικά…


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget