ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ φουντούκια
- 1 ποτήρι άχνη (όχι πολύ γεμάτο)
- 400 γρ μπισκότα (ό,τι σας αρέσει)
- 2 βανίλιες
- 60 γρ ινδοκάρυδο
- 200 γρ κουβερτούρα λευκή
- 130 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές Malibu (ή ό,τι άλλο έχουμε)
Επικάλυψη
- 1 κουβερτούρα λευκή 200 γρ
- 2 κουταλιές λάδι (καλαμποκέλαιο)
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε να ζεσταθεί, όχι να βράσει!
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει πολύ καλά (στο ψυγείο).
- Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη γκανάζ και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα) αφού κρατήσουμε λίγα για τη διακόσμηση.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια τα οποία έχουμε ραντίσει με το λικέρ.
- Ανακατεύουμε το μίγμα και το αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
- Κλείνουμε σφικτά και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι και διακοσμούμε τον κορμό με τη σοκολάτα και τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.
