ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά:
Ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο στήθος
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 στα 9) να ζεσταθεί καλά
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το στήθος έτσι ώστε να έχει σχεδόν το ίδιο πάχος παντού
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάνω στο χέρι μας μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε το κοτόπουλο να πάνε παντού τα υλικά μας
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε για 2.5 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει ασπρίσει γύρο-γύρο μέχρι την μέση
Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (4 στα 9) και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά
Το γυρνάμε από την άλλη και το αφήνουμε επίσης για άλλα 4-5 λεπτά
Το αφαιρούμαι από το τηγάνι και το αφήνουμε τουλάχιστον 5 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρουμε.
Tips:
Άμα ανησυχούμε μήπως δεν ψηθεί καλά το κοτόπουλο, το χτυπάμε ελαφρώς πριν το βάλουμε στο τηγάνι ώστε να γίνει πιο λεπτό ή την τελευταία φορά που το γυρνάμε σκεπάζουμε με καπάκι ώστε να ψηθεί πιο έντονα
Άμα έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 60-65°C στο εσωτερικό του κοτόπουλου
Προτεινόμενα μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμάς, μπούκοβο, κύμινο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια επιθυμούμαι και μας αρέσουν
Άμα έχουμε φρέσκια ρίγανη την ρίχνουμε μετά το τελευταίο γύρισμα για να μην πικρίσει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε για 2.5 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει ασπρίσει γύρο-γύρο μέχρι την μέση
Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (4 στα 9) και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά
Το γυρνάμε από την άλλη και το αφήνουμε επίσης για άλλα 4-5 λεπτά
Το αφαιρούμαι από το τηγάνι και το αφήνουμε τουλάχιστον 5 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρουμε.
Tips:
Άμα ανησυχούμε μήπως δεν ψηθεί καλά το κοτόπουλο, το χτυπάμε ελαφρώς πριν το βάλουμε στο τηγάνι ώστε να γίνει πιο λεπτό ή την τελευταία φορά που το γυρνάμε σκεπάζουμε με καπάκι ώστε να ψηθεί πιο έντονα
Άμα έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 60-65°C στο εσωτερικό του κοτόπουλου
Προτεινόμενα μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμάς, μπούκοβο, κύμινο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια επιθυμούμαι και μας αρέσουν
Άμα έχουμε φρέσκια ρίγανη την ρίχνουμε μετά το τελευταίο γύρισμα για να μην πικρίσει.
Credits: