Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Yλικά:
130 γρ. βούτυρο
800 γρ. φέτα
4 αυγά
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γραβιέρα + έξτρα από πάνω
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 ml νερό
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ στο οποίο θα γίνει όλη η διαδικασία, βάζουμε μέσα το βούτυρο και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό να λιώσει
Προσθέτουμε την φέτα σπασμένη, τα αυγά, το τυρί κρέμα, την γραβιέρα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ
Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, μπόλικο πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 33 εκ. ρίχνουμε όλο το μείγμα μας μέσα και ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε

Tips:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλο το βούτυρο με ελαιόλαδο
Αντί για τυρί κρέμα μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι


Credits: