Μπουρεκάκια (τυροπιτάκια)



ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ (ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ)

Για το πρωινό, για σνακ, για τον καφέ, για το γραφείο, για την παραλία.
Εύκολα και με λίγα υλικά.
Τα αγαπημένα μας μπουρεκάκια!!

Υλικά
Ζύμη
1 πακέτο αλεύρι φαριν απ
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού ρετσίνα

Γεμιση
Φέτα
1 - 2 αυγά
Μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση
Χτυπάμε τα αυγά και κρατάμε 2 κ.γλ. στα οποία προσθέτουμε και 2 κ.γλ. νερό για να αλείψουμε απο πάνω τα μπουρεκάκια μας πριν τα φουρνίσουμε.
Προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά τη φέτα θρυμματισμένη και λίγο μαύρο πιπεράκι και τοποθετούμε το μίγμα μας στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ανακατευουμε ολα τα υλικά της ζύμης και μόλις ομογενοποιηθούν τη χωρίζουμε σε 32 μπαλάκια (το εύκολο κολπο για το χωρισμα της ζύμης. Στη μεση και καθε μέση ξανα στη μέση και καθε μέση ξανα στη μεση κ.ο.κ. ώσπου καθε αρχικη μεση να δώσει 16 μπαλακια έκαστη).
Ανοίγουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι σε μια στρογγυλή μικρή πιτουλα (σαν ενα πιατάκι του καφέ περίπου, ίσως λίγο μικρότερη) βαζουμε ενα κ.γλ. κοφτο περιπου γέμιση στο μισό και με το άλλο μισό καπακωνουμε και παταμε γυρω γυρω με το δαχτυλο μας να κλεισει καλα και τα τοποθετούμε σε ταψι που εχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε απο πανω με το μιγμα αυγου-νερου.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180°C στον αερα, για 20' περιπου ταυτοχρονα και τα δυο ταψια


Credits:
Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)