Ατομικές μηλόπιτες και λουκανικόπιτες με τη ζύμη πασπαρτού για κάθε χρήση!



ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ,

Για πίτσα, για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, πεϊνιρλί, κρουασάν!!

Συνταγή:
350 γρ γάλα χλιαρό
9 γρμ ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αυγό
60 γρμ λιωμένο βούτυρο
650 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη με τη μαγιά ανακατεύοντας με σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτω το αυγό χτυπημένο, το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνω καλά να γίνει μια απαλή ζύμη.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρα να ανέβει η ζύμη.
Χωρίζω σε μπαλάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω και βάζω μέσα ό,τι γέμιση μας αρέσει.
Τα τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνω πάλι για 15 με 20 λεπτά σε ζέστη.
Μετά αφού αυγουλώσω με 1 χτυπημένο αυγό ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η γέμιση μήλου που έφτιαξα είναι με 2 ψιλοκομμένα μήλα, 1/2 κούπα ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι κανέλα και 2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι.
Τα βράζω όλα μαζί με ελάχιστο νεράκι να γίνουν σαν μαρμελάδα.


Credits:
Aggelika Gougousidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ