ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Ό,τι πρεπει για το πρωϊνό καφεδάκι η για κολατσιό στην δουλειά ή για τα παιδακια στο σχολείο ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες!
Υλικά (βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια)
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 450 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 45' λεπτά.
- Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια - μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με τα χέρια και γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
- Σχηματίζουμε μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς, στον αέρα!
- Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Elina Gelina
Ακολουθήστε μας στο Google News!