Αφράτα, λαχταριστά γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού και σπιτική μαρμελάδα φράουλα

ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Ό,τι πρεπει για το πρωϊνό καφεδάκι η για κολατσιό στην δουλειά ή για τα παιδακια στο σχολείο ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες! 


Υλικά (βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια)

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 450 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 45' λεπτά.
  5. Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια - μπαλάκια.
  6. Ανοίγουμε με τα χέρια και γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
  7. Σχηματίζουμε μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς, στον αέρα!
  9. Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Δημιουργός συνταγής: Elina Gelina

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget