ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
Η μαστίχα και το κονιάκ προσδίδουν μια μοναδική αρωματική νότα σε αυτά τα κουλουράκια!
Υλικά:
- 320 γρ. βούτυρο Lurpak ή τύπου Κέρκυρας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 320 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 - 4 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα), κοσκινισμένο
- Λίγο κονιάκ (κατά προτίμηση)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 4 κόκκοι μαστίχα, τριμμένοι στο μούλτι με λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε τα ταψιά μας με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (περίπου 10 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε.
- Αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα.
- Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη και άλλα αρώματα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
- Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με αμύγδαλα, καρύδια ή άλλα ξηρούς καρπούς.
Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!