Κουλουράκια με Μαστίχα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ


Η μαστίχα και το κονιάκ προσδίδουν μια μοναδική αρωματική νότα σε αυτά τα κουλουράκια!


Υλικά:

  • 320 γρ. βούτυρο Lurpak ή τύπου Κέρκυρας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 - 4 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα), κοσκινισμένο
  • Λίγο κονιάκ (κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 4 κόκκοι μαστίχα, τριμμένοι στο μούλτι με λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Στρώνουμε τα ταψιά μας με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (περίπου 10 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. 
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  9. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
  10. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε. 
  11. Αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 
  12. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη και άλλα αρώματα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με αμύγδαλα, καρύδια ή άλλα ξηρούς καρπούς.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget