ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ μαρινάρουμε το ΡΟΛΟ (παραγγελία απο τον κρεοπώλη μας)
με ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΙ, 1 κ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και σκεπασμένο το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη το βάζουμε στη γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Παράλληλα καθαρίζουμε ΠΑΤΑΤΕΣ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ ρίχνουμε ΑΛΑΤΙ, ΡΙΓΑΝΗ και όλα μαζί στην γάστρα με ένα ποτήρι ΚΡΑΣΙ.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς και άλλη 1/2 με ανοιχτό το καπάκι να ροδίσει.
Δείτε και αυτές τις συνταγές
- Σπιτικό ρολό κοτόπουλο με σπέσιαλ γέμιση
- Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και πατάτες στο φούρνο
- Ρολό κιμά γεμιστό με σπανάκι, τυριά και καρότο
- Ρόλο κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα
Stavros Tsalampounis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ