Ρολό κοτόπουλο γάστρας μαριναρισμένο με πατατούλες λουκούμι



ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ μαρινάρουμε το ΡΟΛΟ (παραγγελία απο τον κρεοπώλη μας)
με ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΙ, 1 κ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και σκεπασμένο το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη το βάζουμε στη γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Παράλληλα καθαρίζουμε ΠΑΤΑΤΕΣ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ ρίχνουμε ΑΛΑΤΙ, ΡΙΓΑΝΗ και όλα μαζί στην γάστρα με ένα ποτήρι ΚΡΑΣΙ.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς και άλλη 1/2 με ανοιχτό το καπάκι να ροδίσει.



Δείτε και αυτές τις συνταγές

Credits:
Stavros Tsalampounis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ