ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά:
Για τον σολομό:
2 φιλέτα σολομού
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
50 ml λευκό κρασί
Φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο
Φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
Φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
2 φιλέτα σολομού
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
50 ml λευκό κρασί
Φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο
Φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
Φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
Για το ρύζι μπασμάτι:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Αλάτι χονδρό
1 κοφτή κ.σ. κουρκουμά
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κούπα νερό
Εκτέλεση:
Για τον σολομό:
Παίρνουμε τα δύο φιλέτα μας, τα αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το τζίτζερ, τα αλείφουμε να πάει παντού και τα τοποθετούμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά
Μετά από 3-4 λεπτά, γυρίζουμε τα φιλέτα μας, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, καπακώνουμε και ψήνουμε για ακόμα 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Αλάτι χονδρό
1 κοφτή κ.σ. κουρκουμά
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κούπα νερό
Εκτέλεση:
Για τον σολομό:
Παίρνουμε τα δύο φιλέτα μας, τα αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το τζίτζερ, τα αλείφουμε να πάει παντού και τα τοποθετούμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά
Μετά από 3-4 λεπτά, γυρίζουμε τα φιλέτα μας, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, καπακώνουμε και ψήνουμε για ακόμα 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι
Για το ρύζι:
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι μας, αλάτι, τον κουρκουμά, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά
Προσθέτουμε μέσα το νερό, καπακώνουμε και κατεβάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (3 στα 9)
Δεν ανακατεύουμε το ρύζι διότι μπορεί να σπάσουν οι κόκκοι και να απελευθερωθεί το άμυλο και ούτε ανοίγουμε το καπάκι συνέχεια, έως καθόλου, διότι θα πέφτει η θερμοκρασία
Περιμένουμε 10-15 λεπτά να απορροφήσει όλο το νερό, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε εκεί για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον να τραβήξει όλη την υγρασία
Ανοίγουμε το καπάκι και “σπάμε” το ρύζι με ένα πιρούνι να αφρατέψει
Σε ένα πιάτο, βάζουμε λίγο από το ρύζι μας, από πάνω τον σολομό και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά από το τηγάνι μας
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι μας, αλάτι, τον κουρκουμά, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά
Προσθέτουμε μέσα το νερό, καπακώνουμε και κατεβάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (3 στα 9)
Δεν ανακατεύουμε το ρύζι διότι μπορεί να σπάσουν οι κόκκοι και να απελευθερωθεί το άμυλο και ούτε ανοίγουμε το καπάκι συνέχεια, έως καθόλου, διότι θα πέφτει η θερμοκρασία
Περιμένουμε 10-15 λεπτά να απορροφήσει όλο το νερό, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε εκεί για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον να τραβήξει όλη την υγρασία
Ανοίγουμε το καπάκι και “σπάμε” το ρύζι με ένα πιρούνι να αφρατέψει
Σε ένα πιάτο, βάζουμε λίγο από το ρύζι μας, από πάνω τον σολομό και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά από το τηγάνι μας
Tips:
Προτιμούμε φιλέτα γύρω στα 200 γρ. το καθένα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια φρέσκα μυρωδικά που προτιμάμε
Credits:
Προτιμούμε φιλέτα γύρω στα 200 γρ. το καθένα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια φρέσκα μυρωδικά που προτιμάμε
Credits: