Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συνταγή για το φύλλο:

αλεύρι 500 γρ.

1 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

νερό χλιαρό περίπου 200 - 250 γρ.

με το ζυμάρι κάνω 10 μπαλάκια που ανοίγω σε μικρά φύλλα


Συνταγή για την κρέμα:

1,200 γραμ.φρέσκο γάλα 

1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό 

1 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες 

ξύσμα από ένα λεμόνι 

λίγο αλάτι

2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ 

100 γρ. βούτυρο 


Άλλα υλικά

150 γρ. βούτυρο λιωμένο

κανέλα

άχνη


Βουτυρώνω ένα ταψί κουζίνας και στρώνω 5 φύλλα (κάθε φορά που βάζω φύλλο βουτυρώνω).

Ρίχνω την κρέμα και μετά αλλά 5 φύλλα.

Χαράζω κομμάτια και ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).

Σερβίρω με άχνη και κανέλα.



Credits:

Ελενη Τσιουκανη

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ