ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχω φτιάξει πότε!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο καλό αιγοπρόβειο, λιωμένο
2 κούπες νες καφέ ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα νες καφέ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
6 κούπες αλεύρι μαλακό και ίσως λίγο παραπάνω (θα το δείτε στα χέρια σας, για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέσα ανακατεμένη στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος βάζουμε την μαστίχα, το μπέικιν και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά.
Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά.
Το βούτυρο που βάζω κανει την διάφορα νομίζω. Είναι Βούτυρο από αιγοπρόβατα και το αγοράζω χύμα. Το βρίσκω μόνο στο Γαλαξία. Όταν πάτε στα ψυγεία τους και πείτε βούτυρο λιωμένο χύμα θα σας το δώσουν.
Μοσχοβολάει αυτό το βούτυρο είναι πεντανόστιμο και δεν έχει έντονη μυρωδιά.
Το βάζω και στα σιροπιαστά γλυκά και στα τσουρέκια μου, είναι και φτηνό.
Αν μπορεί κάποιος να πάρει βούτυρο από το φούρνο της γειτονίας του θα γίνουν σαν του εμπορίου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο καλό αιγοπρόβειο, λιωμένο
2 κούπες νες καφέ ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα νες καφέ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
6 κούπες αλεύρι μαλακό και ίσως λίγο παραπάνω (θα το δείτε στα χέρια σας, για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέσα ανακατεμένη στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος βάζουμε την μαστίχα, το μπέικιν και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά.
Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά.
Το βούτυρο που βάζω κανει την διάφορα νομίζω. Είναι Βούτυρο από αιγοπρόβατα και το αγοράζω χύμα. Το βρίσκω μόνο στο Γαλαξία. Όταν πάτε στα ψυγεία τους και πείτε βούτυρο λιωμένο χύμα θα σας το δώσουν.
Μοσχοβολάει αυτό το βούτυρο είναι πεντανόστιμο και δεν έχει έντονη μυρωδιά.
Το βάζω και στα σιροπιαστά γλυκά και στα τσουρέκια μου, είναι και φτηνό.
Αν μπορεί κάποιος να πάρει βούτυρο από το φούρνο της γειτονίας του θα γίνουν σαν του εμπορίου.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra, συνταγή Gogo Samiou