Τυρόψωμο



ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Υλικά:
400 γρ χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
75 γρ. λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό)
800 γρ. αλεύρι απλό
1 - 2 κ.σ. σπορέλαιο
Λίγο άσπρο σουσάμι
Λίγο μαύρο σουσάμι
Τυρί φέτα 200 γρ

Για την επάλειψη:
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση:
Βάζω σε λεκάνη το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύω και αφήνω να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτω το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνω και στο τέλος προσθέτω το σπορέλαιο.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει.
Βάζω στο ταψί μου λίγο βούτυρο και το άσπρο σουσάμι, βάζω το ζυμάρι και το πιέζω να καλύψει όλο τον πάτο.
Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει κάνω αυλάκια με τα δάχτυλα, βουτώντας τα σε λίγο νερό, μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Στα αυλάκια βάζω την τριμμένη φέτα και βάζω τα υλικά της επαλείψεις και το μαύρο σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.


Credits:
Olga Sv