ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1,5 ποτήρι νερό,
- αλάτι,
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
- 1 φακελάκι μπέικιν,
- 1 κεσέ 200 γρ. γιαούρτι
- ανακατεύω και προσθέτω 600 γρ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. και ζυμώνω.
- Φτιάχνω ένα μαλακό ζυμάρι και το αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστεί (αν χρειαστεί λίγο αλεύρι προσθέτω).
- Ανοίγω φύλλο και με ένα πιάτο κόβω μικρά, στρογγυλά φύλλα.
- Γεμίζω με τυρί ΚΑΣΕΡΙ, ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ και 2 ΑΥΓΑ χτυπημένα.
- Αλείφω τις άκρες με νερό και κλείνω μισοφέγγαρα.
- Πατάω λίγο τις άκρες να κολλήσουν.
- Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγαίνουν 15 ατομικές τυρόπιτες.
- Μπορείτε να τις κάνετε και με φαρίνα απλά αφαιρείτε το μπέικιν.
Δημιουργός συνταγής: Μιχαλιτσα Χριστιανού Γεωργιου
