Ατομικές τυρόπιτες κουρού ή τυροπιτάκια



ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ Ή ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1,5 ποτήρι νερό,
  • αλάτι,
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
  • 1 φακελάκι μπέικιν,
  • 1 κεσέ 200 γρ. γιαούρτι
  • ανακατεύω και προσθέτω 600 γρ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. και ζυμώνω.
  • Φτιάχνω ένα μαλακό ζυμάρι και το αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστεί (αν χρειαστεί λίγο αλεύρι προσθέτω).
  • Ανοίγω φύλλο και με ένα πιάτο κόβω μικρά, στρογγυλά φύλλα.
  • Γεμίζω με τυρί ΚΑΣΕΡΙ, ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ και 2 ΑΥΓΑ χτυπημένα.
  • Αλείφω τις άκρες με νερό και κλείνω μισοφέγγαρα.
  • Πατάω λίγο τις άκρες να κολλήσουν.
  • Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγαίνουν 15 ατομικές τυρόπιτες.
  • Μπορείτε να τις κάνετε και με φαρίνα απλά αφαιρείτε το μπέικιν.


Δημιουργός συνταγής: Μιχαλιτσα Χριστιανού Γεωργιου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget