Κριθαρότο με γαρίδες και ντοματίνια



ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
350 - 400 γρ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
10 - 12 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 μικρή χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
1 τσιμπιά θυμάρι ξερό
2 σφηνάκια ούζο
600 - 700 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο αποξηραμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνω και τις γαρίδες. Αυτές, ειδικά εάν είναι κατεψυγμένες θα βγάλουν υγρά.
Περιμένω να εξατμιστούν και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί και αυτό ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
Αφαιρώ τις γαρίδες.
Στο ίδιο σκεύος ρίχνω το κριθαράκι και το θωρακίζω για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτω τα ντοματίνια, τον άνηθο και ρίχνω λίγο λίγο από τον ζωμό μου, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά.
Ένα λεπτό πριν σβήσω την φωτιά, ξανά προσθέτω μέσα τις γαρίδες και λίγο θυμάρι.
Ανακατεύω έτσι ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις.


Credits: