ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ. σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ. σούπας αλεύρι (κοφτές)
4 κουτ. σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (εγώ βάζω 1)
1 βανίλια
1 κομμάτι λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί 35% λιπαρά (κρύο από το ψυγείο) ή δύο τενεκεδάκια ερμολ ή μόρφατ για πιο σφιχτή κρέμα
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 βανίλια.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Βάζω σε ένα πιάτο 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη και 150 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) πλήρες και βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων νά ζεσταθεί.
Ανακατεύω καλά και στο τέλος ρίχνω 1 κ.σ μέλι και 1 κ.γ. βούτυρο.
Ανακατεύω πάλι καλά, αφήνω να γίνει χλιαρή και μετά απλώνω στο παγωμένο γλυκό
Χτυπάω τα αυγα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4 λεπτά.
Ρίχνω τη βανίλια, το λάδι, προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύω με σπάτουλα, προσεκτικά για να μη χάσω πολύ ογκο.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο, 36Χ30 περίπου, και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Αφήνω να κρυώσει λίγο για 5 λεπτά, μετά περιχύνω με ζεστό, ΟΧΙ καυτό!! σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει και μετά βάζω την κρέμα σαντιγί.
Βράζω το σιρόπι 2 - 3 λεπτά μόνο και κατεβάζω από τη φωτιά.
Αφήνω να κρυώσει λίγο.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες.
Μετά απλώνω τη γκανάζ, βάζω στο ψυγείο νά κρυώσει και μετά στολίζω με κερασάκια, κρέμα και αμύγδαλα φιλέ.
ΠΗΓΗ: Άννα Αννούλα