ΣΑΜΑΛΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...
Συνταγή φανταστική την κάνω χρόνια!
Υλικά
1/2 κ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κ σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κιλό ζάχαρη
5 κόκκους μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 εβαπορέ γάλα
1/2 κ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κ σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κιλό ζάχαρη
5 κόκκους μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 εβαπορέ γάλα
και στο ίδιο κουτί μετράμε 1 νερό
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό, αραιωμένο με λίγο νερό
Ολα αυτά τα χτυπαμε με ενα σύρμα.
Λαδώνουμε το ταψάκι με λάδι ελαφρύ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για περίπου 3 τέταρτα της ώρας, ανάλογα το φούρνο. Να ξανθύνει αρκετά.
Σιρόπι
1,5 κιλό ζάχαρη
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό, αραιωμένο με λίγο νερό
Ολα αυτά τα χτυπαμε με ενα σύρμα.
Λαδώνουμε το ταψάκι με λάδι ελαφρύ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για περίπου 3 τέταρτα της ώρας, ανάλογα το φούρνο. Να ξανθύνει αρκετά.
Σιρόπι
1,5 κιλό ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
3 μεγάλα ποτήρια νερό
και χυμό από 1 λεμόνι
Βράσιμο 7 λεπτά
Βράσιμο 7 λεπτά
Εγώ το χώρισα σε 2 ταψάκια γιατί δεν το θέλω χοντρό.