Υλικά
800 ml χυμό πορτοκαλιού νέκταρ
200 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια (αν βάλουμε μόνο χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, βάζουμε 4-5 κ.σ ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκά είναι το πορτοκάλια)
2 κ.σ ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
100 γρ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο
1 πακέτο μπισκότα Πτι-μπερ
χυμό πορτοκάλι ή γάλα για να τα βουτάμε
500 ml φυτική κρέμα η κρέμα καρύδας
Ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και τριμμένη σοκολάτα και ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
Στον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύουμε την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το κορνφλάουρ
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτά να δέσει και στο τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο
Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα η σε χυμό και τα στρώνουμε στο πυρέξ μας
Κάνουμε στρώσεις με μπισκότα, κρέμα, μπισκότα, κρέμα, μπισκότα
Αφού κρυώσει η κρέμα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Κρατάμε 1/4 από την κρέμα στην άκρη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί η την κρέμα καρύδας (παίρνουμε κονσέρβα κρέμα καρύδας και την βάζουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα θα έχει μείνει επάνω η παχιά κρέμα για να την χτυπήσουμε)
Χτυπάμε την κρέμα πορτοκαλιού που κρατήσαμε να αφρατέψει και την αναμιγνύουμε με την φυτική σαντιγί
Στρώνουμε επάνω στο γλυκό μας, βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χαράζουμε τα κομμάτια, διακοσμούμε με ροζέτες και γαρνίρουμε από πάνω με ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, τριμμένη σοκολάτα και ινδοκάρυδο.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί