ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Έφτιαξα λοιπόν το πιο εύκολο μπισκοτογλυκό, που όσο παγώνει γίνεται ακόμα καλύτερο.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
3 φακελάκια βανίλια άνθος αραβοσίτου
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη (10 κ.σ. περίπου)
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο, όχι μαργαρίνη.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Δεν το αφήνουμε να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσιτου και τους 2 κρόκους.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε βράζοντας σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κρύο.
Στρώνουμε σε ένα τάπερ μια στρώση μπισκότα.
Ρίχνουμε λίγη κρέμα να τα σκεπάσει όσο είναι ζεστή, για να μαλακώσουν.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.
Εμένα μου βγήκαν 4 στρώσεις.
Τελειώνουμε με κρέμα.
Ωραία επιλογή αν μας αρέσει βέβαια, να βάλουμε πάνω από την κρέμα ζελέ της αρεσκείας μας.
Το κάνει πιο δροσερό.
Εγώ έτριψα μπισκότο .
Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα είναι πολύ καλύτερο, θυμίζει λίγο γεύση μιλ φειγ.
Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
Credits:
Μαίρη Ηλιοπούλου
Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσιτου και τους 2 κρόκους.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε βράζοντας σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κρύο.
Στρώνουμε σε ένα τάπερ μια στρώση μπισκότα.
Ρίχνουμε λίγη κρέμα να τα σκεπάσει όσο είναι ζεστή, για να μαλακώσουν.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.
Εμένα μου βγήκαν 4 στρώσεις.
Τελειώνουμε με κρέμα.
Ωραία επιλογή αν μας αρέσει βέβαια, να βάλουμε πάνω από την κρέμα ζελέ της αρεσκείας μας.
Το κάνει πιο δροσερό.
Εγώ έτριψα μπισκότο .
Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα είναι πολύ καλύτερο, θυμίζει λίγο γεύση μιλ φειγ.
Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε.
Credits:
Μαίρη Ηλιοπούλου