ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Για τούρτες, για τσιζ κέικ, για παγωτά, ακόμα και πάνω από γιαούρτι, θεϊκή!!
Πανεύκολη στο τσακ μπαμ!
Υλικά
2 κούπες φράουλες
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
2 κούπες φράουλες
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε τις φράουλες (πλυμένες και χοντροκομμένες ), τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού.
Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε μερικές φορές, ώσπου να γίνει μια διάφανη, γυαλιστερή σάλτσα.
Μόλις την κατεβάσουμε απ' τη φωτιά, τότε ρίχνουμε και το κονιάκ.
Αφήνουμε να κρυώσει και τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή την αποθηκεύουμε σε ταπεράκι στην κατάψυξη μέχρι να την χρειαστούμε.
Διατηρείτε μέχρι και ένα χρόνο μέσα στην κατάψυξη για να έχουμε τις εποχές που δεν βρίσκουμε φράουλες.
Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ