CHEESECAKE BLACK FOREST
Υλικά
Για την βάση:- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 100 γρ. βύσσινα κομπόστα
- σταγόνες σοκολάτας
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει μαζί με τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι πάνω σε πιατέλα.
- Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη και το κακάο μέχρι να γίνει μία κρέμα.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όχι όμως πολύ γιατί μετά θα χτυπηθεί και με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε την κρέμα κακάο μέσα στην χτυπημένη σαντιγί και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Βάζουμε την μισή κρέμα πάνω απ' την βάση του μπισκότου, ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας και μερικά βύσσινα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, αφού κρατήσουμε λίγη για τη διακόσμηση.
- Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινα!
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!