Σοκολατένιο Cheesecake φούρνου με βάση από κουλούρια


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CHEESECAKE ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
Υλικά για φόρμα 27 εκ.:
Για τη βάση:
400 γρ. (περίπου) κουλούρια τριμμενα
1 κ.σ. κακάο
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη 

Για την κρέμα:
700 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλικη
2 κ.σ. κακάο
4 αυγά
240 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη 

Για το γλάσο:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Τρίβουμε καλά τα κουλούρια.
Λιώνουμε το βούτυρο και πριν το ρίξουμε μέσα στα κουλούρια, διαλύουμε μέσα σε αυτό την ζάχαρη και το κακάο.
Έπειτα το αναμιγνυουμε πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψάκι (έχοντας στρώσει λαδόκολλα) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει .

Για την κρέμα:
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη να αφρατευσουν λίγο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και χτυπάμε καλά.
Έχουμε λιώσει την σοκολάτα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Αφού ανακατευσουμε καλά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά (στον αέρα) 

Για το γλάσο:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μόλις έρθει σε βρασμό ρίχνουμε μέσα την κομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχυνουμε το γλυκό μας.


Credits: