CHOCOLATE COOKIE PIE
Υλικά για το μπισκότο:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανιλίνη
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
250 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανιλίνη
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για τη γέμιση
300 γρ. πραλίνα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπώ πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτω ένα - ένα τα υπόλοιπα υλικά (έχω αφήσει στην άκρη λίγες σταγόνες σοκολάτας για το τελευταίο στόλισμα) και πλάθω καλά τη ζύμη μου.
Μετά αφαιρώ από αυτήν το 1/3 και το αφήνω στην άκρη.
Σε ταψάκι ή στρογγυλό πυρέξ 24 εκ. απλώνω τα 2/3 της ζύμης (και στα τοιχώματα).
Σε ταψάκι ή στρογγυλό πυρέξ 24 εκ. απλώνω τα 2/3 της ζύμης (και στα τοιχώματα).
Στρώνω πάνω σε αυτήν την πραλίνα μου κλείνω από πάνω με το 1/3 της υπόλοιπης ζύμης.
Τέλος στολίζω με τις λίγες σταγόνες σοκολάτας και ψήνω στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις - μεσαία σχάρα) για 25-30 λεπτά.