
ΨΩΜΑΚΙΑ HAMBURGER
ΑΠΛΆ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Υλικά:
- 1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μαγιά ξερή
- 70 γρ. μαργαρίνη BELLA (θερμοκρασία δωματίου)
- 1 σφηνάκι γάλα (εβαπορέ)
- 2,5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 550 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, ζάχαρη, αλάτι, μαργαρίνη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά - σιγά (κοσκινισμένο) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο (30 - 40 λεπτά) και στη συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαλίτσες ( 25 ψωμάκια).
- Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή καλά λαδωμένο και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Τέλος αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Φλωρα Χριστου, συνταγή: Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
