ΚΕΜΠΑΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!!!
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου 850 γρ (βγάζει 5 κεμπάπ)
1/2 σκόνη κρεμμύδι
1/4 σκόνη σκόρδου
5 σταγόνες ούζο
5 φυλλαράκια μαϊντανού
2 κομμάτια πιπεριές Φλωρίνης
2 κομμάτια πιπεριές κέρατο
2 κουταλάκια κοφτά σάλτσα η κέτσαπ γλυκό η καυτερό
1 με 2 κουταλιές τριμμένο τυρί
1 κουταλάκι κοφτό αλεύρι
μπαχαρικά, αλάτι με προσοχή , πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη,μπούκοβο ,κάρυ, κουρκουμά, κύμινο,λίγο σκόνη μίγμα λαχανικών, λίγο μίγμα αν έχετε μπαχαρικών για κεμπάπ.
Σάλτσα για επάλειψη πριν το ψήσιμο
σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε και από τις δύο πλευρές
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, αερόθερμο για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, όχι να ψηθεί πολύ γιατί θα στεγνώσουν.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Credits:
Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού