ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
Υλικά:
4 μανιτάρια Portobello,
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
μοσχοκάρυδο,
κανέλα,
μπαχάρι,
γαρύφαλλο,
συμπυκνωμένο χυμό τομάτας,
λίγη ζάχαρη,
ελαιόλαδο.
Για τη μπεσαμέλ:
2 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
1.5 κ.γ. (περίπου) αλεύρι,
1 φλυτζάνι γάλα (περίπου,ανάλογα πόσο πηχτή την προτιμάτε),
αλάτι,
μοσχοκάρυδο,
λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Αφαιρώ τα κοτσάνια από τα μανιτάρια,τα ψιλοκόβω και τα σωταρω σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι.
Έπειτα ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτω το χυμό τομάτας, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, λίγο νεράκι και σιγοβράζω για μία ώρα.
Μόλις ο κιμάς μου είναι έτοιμος φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και προσθέτω μέσα το αλεύρι.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και προσθέτω μέσα το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και σιγά - σιγά ρίχνω και το γάλα συνεχιζοντας το ανακάτεμα.
Αλάτι, μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμη.
Λαδώσω ενα ταψί, βάζω μέσα τα μανιτάρια, αλατίζω και γεμίζω το βαθούλωμά τους με κιμά.
Λαδώσω ενα ταψί, βάζω μέσα τα μανιτάρια, αλατίζω και γεμίζω το βαθούλωμά τους με κιμά.
Από πάνω στρωνω την μπεσαμελ μου, λίγο τυράκι και ψήνω στους 200 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο), στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει κρούστα.
*Τον κιμά που θα περισσέψει φάτε τον με μακαρόνια
*Τον κιμά που θα περισσέψει φάτε τον με μακαρόνια
Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις
Μαγειρικές Απολαύσεις