
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
- 500 γρ. χλιαρό γάλα
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. λιωμένο Βιτάμ
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά
- Γύρω στο 1 κιλό Αλεύρι γ.ο.χ.
γέμιση
- 500 γρ. φέτα
επάλειψη
- 1 αυγό με 1 κ.σ. νερό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα.
- Μοιράζουμε 12 κομμάτια όσο μπορούμε ομοιόμορφα, ανοίγουμε το ζυμάρι μακρόστενο, βάζουμε μέσα φέτα, το κάνουμε ρολό και κλείνουμε σε κουλούρι.
- Βάζουμε την επάλειψη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα, να πάρει το χρώμα που θέλουμε.