Πατάτες με κιμά και τυριά στο φούρνο


ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!
Πως το λένε δε ξέρω αυτό που ξέρω είναι ότι τα πιάτα μας δε θέλουν πλύσιμο!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τον ΚΙΜΑ (μισό κιλό).
  2. Τον σοτάρουμε με ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
  3. Σβήνουμε με ΚΡΑΣΙ.
  4. Ρίχνουμε 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μουλτι, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Ωστόσο κόβουμε ΠΑΤΑΤΕΣ σε ροδέλες και τις περνάμε από το τηγάνι.
  6. Μόλις γίνει ο ΚΙΜΑΣ σε ταψάκι στρώνουμε ΠΑΤΑΤΕΣ, ρίχνουμε ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ, ΚΙΜΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ψιλοκομμένο, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΤΥΡΙΑ, ΚΙΜΑ και κλείνουμε με ΠΑΤΑΤΕΣ και ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε φέτες ΝΤΟΜΑΤΑΣ και 2 φέτες ΓΚΟΥΝΤΑ κομμένο σε κομμάτια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να λιώσουν τα τυριά!


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget