ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!
Πως το λένε δε ξέρω αυτό που ξέρω είναι ότι τα πιάτα μας δε θέλουν πλύσιμο!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα τον ΚΙΜΑ (μισό κιλό).
- Τον σοτάρουμε με ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
- Σβήνουμε με ΚΡΑΣΙ.
- Ρίχνουμε 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μουλτι, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Ωστόσο κόβουμε ΠΑΤΑΤΕΣ σε ροδέλες και τις περνάμε από το τηγάνι.
- Μόλις γίνει ο ΚΙΜΑΣ σε ταψάκι στρώνουμε ΠΑΤΑΤΕΣ, ρίχνουμε ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ, ΚΙΜΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ψιλοκομμένο, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΤΥΡΙΑ, ΚΙΜΑ και κλείνουμε με ΠΑΤΑΤΕΣ και ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ.
- Τέλος, προσθέτουμε φέτες ΝΤΟΜΑΤΑΣ και 2 φέτες ΓΚΟΥΝΤΑ κομμένο σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να λιώσουν τα τυριά!
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη