ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Υπέροχος μεζές!!
Υλικά:
- Γαύρος
- Κόκκινη πιπεριά
- Πράσινη πιπεριά
- Σκόρδο
- Καρότο
- Σπόρους κόλιανδρου
- φρέσκο θυμάρι
- ελαιόλαδο
- σπορέλαιο
- ξίδι λευκό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζω το γαύρο και τον πλένω πολύ καλά.
- Σε σουρωτήρι βάζω εναλλάξ γαύρο και χοντρό αλάτι και από κάτω ένα πιάτο (στο οποίο θα βγάλει υγρά) και το τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ημέρα.
- Την επόμενη βγάζω το κεντρικό κόκκαλο (βγαίνει εύκολα).
- Πλένω 2-3 φορές τα ψαράκια, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα βάζω σε μπολ με το ξίδι να σκεπαστούν.
- Τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Τα βγάζω από το ξίδι και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας καλά.
- Ετοιμάζω τα λαχανικά σε μπολ, βάζω και τα ψάρια και ανακατεύω.
- Τα βάζω σε γυάλινα βάζα και γεμίζω με μια μίξη λίγο ελαιόλαδο και περισσότερο σπορέλαιο (το σκέτο ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο), κλείνω τα καπάκια και βάζω στο ψυγείο.
Credits:
Olga Sv