ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο!
Υλικά:
- 5 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 200 ml λάδι ελαφρύ
- 480 αλεύρι Φαριναπ ή 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
- Ρίχνουμε εναλλάξ γαλα - λαδι.
- Τέλος προσθέτουμε σιγα - σιγα το αλεύρι - βανίλια - ξυσμα.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας (28ν), ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.
- Μόλις το βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτό το περνάμε με μαρμελάδα βερίκοκο με ένα πινέλο και τέλος ρίχνουμε την καρύδα.