ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΕΡΑΣΟΒΕΡΙΚΟΚΟΠΙΤΑ
Κερασο-βερικοκόπιτα λαχταριστή για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ.
Γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ!!!
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 βανιλιες
3/4 κουπας τσαγιού ηλιέλαιο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
1/2 κουπα τσαγιού γάλα
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 1/2 κιλο
20 κεράσια κομμένα στην μέση
10 βερίκοκα κομμένα στα 4
Μαρμελάδα βερίκοκο για λάμψη μετά το ψήσιμο.
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ζάχαρη με ηλιέλαιο και αλάτι.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπημένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και επιδιώκουμε να έχουμε μια ζύμη λίγο πιο σφικτή από αυτή του κέικ.
Κάτι ανάμεσα από κέικ και μπισκότο.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε διάσπαρτα τα κομμένα φρούτα πιέζοντας τα λίγο προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με πινέλο περνάνε το κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο!
Credits:
Κατερινα Τζαννατου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κάτι ανάμεσα από κέικ και μπισκότο.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε διάσπαρτα τα κομμένα φρούτα πιέζοντας τα λίγο προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με πινέλο περνάνε το κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο!
Credits:
Κατερινα Τζαννατου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ