ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΨΗΣΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
Σήμερα πανσέτες στο φούρνο σαν ψητές στα κάρβουνα!!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έβαλα τις ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ σε ταψί με λαδόκολλα και πρόσθεσα λίγο ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και ΘΥΜΑΡΙ χωρίς καθόλου λάδι.
- Έψησα (όπως αναφέρεται παρακάτω) στο γκριλ του φούρνου, στην πάνω σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν!!
- Απλές και Υπέροχες !!!
Άλλος τρόπος όπως της φτιάχνω εγώ μαριναρισμένες:
Υλικά
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαρινάδα και περιχύνουμε τις πανσέτες μας, αφού τις πλύνουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200ο C στο γκριλ.
- Παίρνουμε τις πανσέτες χωρίς την μαρινάδα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή στη σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, τις γυρνάμε και αφήνουμε να ροδίσουν και από τις άλλη.
- Ψήνουμε συνολικά για περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο.
ΠΗΓΗ: Άννα Αννούλα
ΠΗΓΗ: Άννα Αννούλα