CHEESECAKE ΒΥΣΣΙΝΟ
Υλικά
- 2 πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου θρυμματισμένα στο μίξερ
- 1/2 πλάκα Βιτάμ ή βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, τα μικρά
- 1 κουτί φυτική κρέμα Μόρφατ
- ζάχαρη άχνη, όσο γλυκό το θέλετε (εγώ έβαλα μια κούπα)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο Βιτάμ. Σημείωση: πρέπει να είναι καλά βρεγμένο το μπισκότο, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και άλλο Βιτάμ.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε ταψί ή μεσαίο τσέρκι.
- Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά στο μίξερ. Δοκιμάζουμε ποσό γλυκό το θέλουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και άλλη ζάχαρη,
- Τη στρώνουμε επάνω στο μπισκότο και προσθέτουμε μαρμελάδα κεράσι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Για να πήξει η μαρμελάδα τη βάζουμε σε κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπάς κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν τζελ.
- Μπορούμε αντί για μαρμελάδα να χρησιμοποιήσουμε βύσσινο κονσέρβα αλλά τότε μαζί με το κορν φλάουρ προσθέτουμε και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou