ΑΦΡΑΤΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΣΑΛΑΚΩΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Τυρόπιτα με φύλλο χωριάτικο φρέσκο για πίτες!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ταψί Νο38 αφού το λαδώσω (ελαιόλαδο) στρώνω 2 φύλλα καλά λαδωμένα.
Σε μπολ χτυπάω 4 αυγά, στην συνέχεια ρίχνω 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο με την πέτσα, συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω 1 μπουκαλάκι σόδα (ανθρακούχο αναψυκτικό).
Στην συνέχεια ραντίζω τα φύλλα μου τα 2 με αυτό το μείγμα των αυγών.
Άλλα 2 φύλλα λαδωμένα, από επάνω φέτα τριμμένη στο χέρι και λίγο πιπεράκι.
Άλλα 2 φύλλα λαδωμένα και μείγμα αυγών.
2 φύλλα λαδωμένα και φέτα.
Τέλος 1 φύλλο, την σκεπάζω αφού βάλω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα.
Επάνω βάζω 7 κομματάκια Βιτάμ σκόρπια.
Μου έμεινε λίγο μείγμα και το έριξα από επάνω αφού χάραξα το πάνω φύλλο σε λωρίδες και έτσι σε λίγα λεπτά αφού το ήπιε το έβαλα στο φούρνο.
Έψησα στους 170 βαθμούς, (αερόθερμο) έως ότου ρόδισε πάνω - κάτω πολύ καλά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Ήταν όνειρο!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ταψί Νο38 αφού το λαδώσω (ελαιόλαδο) στρώνω 2 φύλλα καλά λαδωμένα.
Σε μπολ χτυπάω 4 αυγά, στην συνέχεια ρίχνω 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο με την πέτσα, συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω 1 μπουκαλάκι σόδα (ανθρακούχο αναψυκτικό).
Στην συνέχεια ραντίζω τα φύλλα μου τα 2 με αυτό το μείγμα των αυγών.
Άλλα 2 φύλλα λαδωμένα, από επάνω φέτα τριμμένη στο χέρι και λίγο πιπεράκι.
Άλλα 2 φύλλα λαδωμένα και μείγμα αυγών.
2 φύλλα λαδωμένα και φέτα.
Τέλος 1 φύλλο, την σκεπάζω αφού βάλω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα.
Επάνω βάζω 7 κομματάκια Βιτάμ σκόρπια.
Μου έμεινε λίγο μείγμα και το έριξα από επάνω αφού χάραξα το πάνω φύλλο σε λωρίδες και έτσι σε λίγα λεπτά αφού το ήπιε το έβαλα στο φούρνο.
Έψησα στους 170 βαθμούς, (αερόθερμο) έως ότου ρόδισε πάνω - κάτω πολύ καλά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Ήταν όνειρο!!!
Σημείωση: Αυτή τη φορα έβαλα αντί ελαιόλαδου Βιτάμ και αντί χοντρού φύλλου για πίτες φρέσκο φύλλο κρούστας.
Είχε υπέροχη γεύση και υφή!!