ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Αντί για γαλοπούλα μπορείτε να βάλετε ζαμπόν!
Υλικά:
4 αβγά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50ml ελαιόλαδο
140ml γάλα
225 γρ. Cottage Cheese
170γρ καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
150g ελιές μαύρες
1 κ.γ φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, το Cottage Cheese, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 35 λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 150ο C.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του πριν το κόψουμε.
Credits:
infokids.gr
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του πριν το κόψουμε.
Credits:
infokids.gr