ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2/3 κούπας σέλερι ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ αλάτι & 1/4 κ.γ πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα λευκό κρασί
1 κ.σ ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
400γρ ντομάτα κονκασέ
1 πακέτο Rigatoni n24
πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι.
Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον και τον κιμά. να τσιγαριστούν.
Συνεχίστε το μαγείρεμα και ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το ο κιμάς.
Ανακατέψτε το γάλα και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά.
Το γάλα σχεδόν θα εξαφανιστεί.
Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την δάφνη και ανακατεύουμε.
Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια αναλόγως τις οδηγίες της συσκευασίας, και σερβίρουμε με την σάλτσα Bolognese και μπόλικο τριμμένο τυράκι.
Credits: