ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Απλά κι αγαπημένα!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω 1 ποτήρι ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΞΥΣΜΑ από 3 ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, 1 κούπα ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ,1 πρέζα ΑΛΑΤΙ, 2 κουταλάκια του γλυκού ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, 1/2 κουταλάκι ΣΟΔΑ, 1 κουταλάκι ΜΑΧΛΕΠΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, 1 κουταλάκι του γλυκού ΚΑΝΕΛΑ, 1 ποτήρι ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Προσθέτω 1/2 κιλό ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ και 1/2 ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ..
Γίνεται μια μαλακή γυαλιστερή ζύμη.
Στο τέλος βάζω 1/2 κούπα ΨΗΜΕΝΟ και χοντροκομμένο ΑΜΥΓΔΑΛΟ, 1/2 κούπα ξεφλουδισμένο και κομμένο με το μαχαίρι, 1/2 κούπα ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ.
Κάνω 4 μπαστούνια, τα χαράζω και ρίχνω από πάνω ΣΟΥΣΑΜΙ.
Ψήνω στους 175 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά.
Σβήνω το φούρνο και τα αφήνω μέσα.
Δε θέλω να τα ξαναψήσω και να σκληραίνουν εντελώς.
Από έξω τραγανά, από μέσα μαλακα, μοσχομυριστά και πεντανόστιμα!