ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
Το πιο εύκολο, το πιο νόστιμο, το πιο αφράτο ΣΠΕΣΙΑΛ Κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς μίξερ!
Και τα Υλικά:
500 γρ αλεύρι Φαρίνα,
400 γρ ζάχαρη,
200 ml λάδι ελαφρύ,
7 κουταλιές της σούπας κακάο,
4 κ.σ ξύδι,
400 ml χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα δύο πορτοκαλιών,
1 κ.κοφτο γλ.αλατι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί Νο28, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Εάν θέλουμε στην θέση του χυμού ρίχνουμε νερό.
Εάν δεν έχουμε αλεύρι φαρίνα, ρίχνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε από πάνω ή λιωμένη σοκολάτα ή Μερέντα.
Και τα Υλικά:
500 γρ αλεύρι Φαρίνα,
400 γρ ζάχαρη,
200 ml λάδι ελαφρύ,
7 κουταλιές της σούπας κακάο,
4 κ.σ ξύδι,
400 ml χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα δύο πορτοκαλιών,
1 κ.κοφτο γλ.αλατι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί Νο28, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Εάν θέλουμε στην θέση του χυμού ρίχνουμε νερό.
Εάν δεν έχουμε αλεύρι φαρίνα, ρίχνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε από πάνω ή λιωμένη σοκολάτα ή Μερέντα.