Φιρίκι γλυκό του κουταλιού



ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά
Βασικά πάει 1 κιλό φιρικι - 1 κιλό ζάχαρη αλλά εγώ κρατάω την ζάχαρη, δε θέλω να επισκιάζει την γεύση του φρούτου

Χρειαζόμαστε:
1 κιλό φιρίκι
1 κιλό ζάχαρη
5 - 6 γαρύφαλλα
αμυγδαλάκια όσα εσείς θέλετε (εμένα μου αρέσουν και βάζω)
2 ποτήρια νερό
1 κ.γλ. βανιλια
1 κ.σ. λεμονι
Αν θέλετε και μερικά φύλλα αρμπαρόριζας ή αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια σε μια κατσαρολίτσα, ανάβουμε το μάτι μας και περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κατόπιν βάζουμε τα φιρικάκια και τα αμύγδαλα.
Τα βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να γίνουν μαρμελάδα (τα ελέγχουμε με ένα πιρουνάκι) και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να ρουφήξουν και να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά και τα βάζουμε σε βάζα όπως είναι ζεστά.



Credits:
Αγγελική Σκόνη