ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ Ή ΛΑΧΑΝΟΣΑΡΜΑΔΕΣ
Όπως και να τα ονομάσουμε είναι νοστιμότατα!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1 μέτριο λάχανο
1 κιλό κιμά ανάμικτο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Λίγο πιπέρι κόκκινο γλυκό
Λίγο πιπέρι μαύρο
Αλάτι
2 λεμόνια, το χυμό τους
Σε μία κατσαρόλα ζεματίζουμε το λάχανο αφού έχουμε αφαιρέσει το χοντρό κοτσάνι με το μαχαίρι.
Αφού κρυώσει σιγά - σιγά αφαιρούμε τα φύλλα ενώ αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάμε το. φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά για τη γέμιση, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα στο φύλλο και τα τυλίγουμε.
Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε τα σκληρά κοτσάνια για να μην μας κολλήσουν και μετά τοποθετούμε τα Γιαπράκια κυκλικά.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην χαλάσουν και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα.