Τραχανάς γλυκός

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. 2 κιλά γάλα το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό.
  2. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μία λεκάνη, βάζουμε και 2 με 3 κουταλιές αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη σκληρή.
  3. Μετά το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  4. Τις αφήνουμε να ξεραθούν καλά και τις τρίβουμε σε Multi ή με κόσκινο.
  5. Αφήνουμε σε τραπεζομάντηλα να στεγνώσει καλά κι αν θέλουμε το φουρνίζουμε και το αποθηκεύουμε.


Δημιουργός συνταγής: Νίκη Μουτάφη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget