
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 2 κιλά γάλα το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό.
- Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μία λεκάνη, βάζουμε και 2 με 3 κουταλιές αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη σκληρή.
- Μετά το κόβουμε σε μπουκίτσες.
- Τις αφήνουμε να ξεραθούν καλά και τις τρίβουμε σε Multi ή με κόσκινο.
- Αφήνουμε σε τραπεζομάντηλα να στεγνώσει καλά κι αν θέλουμε το φουρνίζουμε και το αποθηκεύουμε.
Δημιουργός συνταγής: Νίκη Μουτάφη
