Τούρτα Black Forest


ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι:
5 αυγά
1 κούπα μεγάλη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
Λιγο Βανιλινη

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα ( εγω εβαλα λιγο παραπανο)
1 μόρφατ φυτική σαντιγί
100 μλ κρεμα γαλακτος 35%
1 κουβερτούρα
( το μορφατ και το ζαχαρούχο γαλα τα εβαλα απο βραδύς στο ψυγειο )

Για το σιρόπι:
1 κουπα βραστο νερο
4-5 κσ σιροπι απο γλυκο κουταλιου βύσσινο
( ειχα ανοιχτο βαζακι, αλλιως θα εβαζα το σιροπι βυσσινο «Γιωτης»)

Σάλτσα βύσσινο:
300 γρ. καταψυγμενα βυσσινα
70-80 γρ. Ζαχαρη
15 γρ. Κορν φλαουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησα με την σάλτσα.
Έβαλα ολα τα υλικα μεσα σε μικρό κατσαρολάκι και τα εβαλα σε μετρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πάρουν μια βράση.
Ύστερα την αφησα εξω να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν μία άσπρη πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα χτυπάμε για λίγο ίσα να ανακατευτούν και σταματάμε το μίξερ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά με απαλές κινήσεις στο μείγμα μας ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν.
Σε ένα ταψί στρογγυλό (26 ειχα εγω) βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω θέση για 30 με 40 λεπτά.
Το αφήνουμε άκρη να κρυωσει καλα.

Για την κρέμα: 
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά ( την κουβερτούρα την ειχα λιωσει στο μπεν μαρι λίγο πιο νωρίς και άφησα να κρυώσει ελαφρώς).
Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στην υπόλοιπη κρεμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς και να σφίξει.

Συναρμολόγηση:
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρία κομμάτια, και ξεκινάμε να στήνουμε. Αν έχετε τσέρκι βολεύει πολύ.
Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι, το ραντίζουμε με το σιρόπι, βάζουμε λίγη σάλτσα και σκεπάζουμε με κρέμα.
Συνεχίζουμε το ίδιο με τα αλλα δύο κομμάτια.
Μετά τη βάζουμε να κρυώσει για 4-5 ωρες στο ψυγείο και ύστερα βγάζουμε το τσέρκι και αλείφουμε τα πλαϊνά της τούρτας.
Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασάκια κατα προτίμηση. Εγώ δεν είχα και έβαλα σμέουρα.


Credits:
Xenia Eleftheriadou