ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα κέικ πραγματικά μπουκιά και απόλαυση!!
Υλικά
- 1 βούτυρο αγελάδας
- 4 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 ml φρέσκο γαλα
- μία πρέζα αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2 κ.γ. baking powder
- 80 γρ σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
Επικάλυψη
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
- λίγο γάλα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
- λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εναλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.
- Στο 1/4 του μείγματος βάζουμε 3 κ.σ. κακάο και λίγο γάλα με 1 κ.γ. ζάχαρη και το ανακατεύουμε.
- Τη σοκολάτα την προσθέτουμε στο άσπρο μείγμα αφού πρώτα την αλευρώσουμε λίγο.
- Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας,
- Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
- Από πάνω εγώ πρόσθεσα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου
Ακολουθήστε μας στο Google News!