Κέικ με κακάο και κομμάτια σοκολάτας

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ένα κέικ πραγματικά μπουκιά και απόλαυση!!


Υλικά

  • 1 βούτυρο αγελάδας
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100 ml φρέσκο γαλα
  • μία πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 80 γρ σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ

Επικάλυψη
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
  • λίγο γάλα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
  • λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εναλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.
  3. Στο 1/4 του μείγματος βάζουμε 3 κ.σ. κακάο και λίγο γάλα με 1 κ.γ. ζάχαρη και το ανακατεύουμε.
  4. Τη σοκολάτα την προσθέτουμε στο άσπρο μείγμα αφού πρώτα την αλευρώσουμε λίγο.
  5. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας,
  6. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
  7. Από πάνω εγώ πρόσθεσα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.


Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget