ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
Για το παντεσπάνι χτυπάμε 6 αυγά με 6 φλιτζανάκια ζάχαρη μέχρι να φουσκώνουν.
Κοσκινίζουμε 5 φλιτζανάκια αλεύρι, 1 φλιτζανάκι κακάο, 1 μπέικιν και 2 βανίλιες και τα ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
Το μοιράζουμε σε 3 μέρη και ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Για το σιρόπι.
1 φλιτζάνι γάλα,
Το μοιράζουμε σε 3 μέρη και ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Για το σιρόπι.
1 φλιτζάνι γάλα,
3 κουταλιές κακάο,
4 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Βράζουμε για 3 λεπτά.
1η κρέμα :
1η κρέμα :
Χτυπάμε 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με 2 1/4 φλιτζάνια κρύο γάλα.
2η κρέμα :
Χτυπάμε 500 ml φυτική σαντιγί και προσθέτουμε 100 γραμμάρια μερέντα.
3η κρέμα :
Χτυπάμε 2 φακέλους γκαρνι Γιώτης σοκολάτα με 2 φλιτζάνια κρύο γάλα.
Στήσιμο :
Τοποθετούμε στο ταψί το ένα παντεσπάνι, βρέχουμε ελαφρά με ένα πινέλο με το σιρόπι, αλείφουμε την 1η κρέμα.
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα παντεσπάνια, σιρόπι, και κρέμες.
Από επάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα 100 γρ τρούφα γάλακτος, κάνουμε ροζέτες με λίγη από την 3η κρέμα που έχουμε κρατήσει και στολίσουμε με κεράσια.
Credits
Γεωργία Στόλη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ